Glukosbelastning

Sitter nu hos barnmorskan och har 2 h väntetid framför mig. Är på fastande mage sedan 22 i går kväll, de tog ett blodsocker nu när jag kom som låg på 3-4, minns inte helt. Fick dricka en sockerdryck som smakade hallon, va inte så farligt som jag trodde, 2-3 dl sen var det över. Nu får jag sitta här i 2 h och inte gå omkring massa utan jag ska vara stilla för att sedan ta ett nytt prov. 


Detta gör dom då mitt blodsocker låg för högt i går när jag var på min koll hos min barnmorska, hade 9,3 i socker då och de har en gräns på 8 för att kolla vidare så jag inte har fått graviddiabetes. 

Tror inte testet kommer visa något då jag tog lactulos på morgonen igår (=socker) precis innan jag skulle till bm så är troligen det som utlöst de höga siffrorna. Är iaf inte så orolig. 

Allt är bra annars, bäbisen i magen mår bra, vi har boat oss lite och handlat det mesta. Vagnen beställdes i går och vi börjar bli redo. Är bara i v 26 än så länge men känns skönt att vara redo innan jul, man vet aldrig när den lille där inne bestämmer sig för att komma ut. Tiden går så jäkla fort nu! 

Jag jobbar i 10,5 veckor till sedan går jag på jullov för att sedan gå över till föräldradagar i början av januari! 

Magen växer så det knakar och nu börjar folk som inte vet faktiskt fråga, eller snarare ställa påståenden om "jaha ska du ha barn, när är det dax?"

Sparkar och bökar runt där inne gör han också, nu är det så mycket och han börjar ju såklart ta lite plats där inne så nu känns det på olika ställen samtidigt om han är vaken. Och det syns tydligt på magen när han är igång :) RSS 2.0