Inskrivning hos barnmorskan

Jaha då var rullen igång, fortfarande helt overkligt. Jag som tänkte ta det lite lugnt och invänta första ultraljudet och nu helt plötsligt sitter jag med böcker i handen som handlar om allt, graviditet, kost, barnet, amning... ja innan jag ens är förbi några "säkra" veckor på 12-13 så sitter barnmorskan och vill att jag ska förbereda mig på amning. Helt absurt. Alltså jag är i vecka 7 och vi har inte ens bekräftat att det finns en liten där inne i magen. 


Vet ju att det är såhär för alla men det känns knäppt. Men det är ju fler graviditeter som slutar bra än vad det är som blir missfall så inte så konstigt egentligen. 

Jaja, nu är det som det är. Är svårt att vara helt glad över graviditeten då oron gnager och jag vill inte börja planera och handla grejer än. Det får komma sen. Den 7 juni är det iaf ultraljud, sen kanske det går att slappna av lite om allt ser bra ut där. 

Vi har bestämt oss för att inte göra KUB-test. Kommer aldrig kunna ta ett beslut om abort ändå och det finns så mycket mer aom kan gå galet än ett kromosomfel. Rätt eller fel det vet vi inte men något test blir det inte. I vårt landsting erbjuds det bara för de som är 35+ och vår bm tyckte inte att det fanns någon oro med tanke på att vi inte har något sådant i familjen! 

Tröttheten sitter fortfarande i och har lite lätt illamående när jag är hungrig, främst på eftermiddagen/kvällen. Är mer hungrig också för den delen och har tänkt att jag inte behöver äta mer än vanligt men bm tyckte att jag skulle äta om jag var hungrig men tänka på vad jag stoppade i mig! Mer mellanmål helt enkelt! 


RSS 2.0