"Har ni varit här förut?"

Ja en bra fråga från barnmorskan när vi blev hämtade från väntrummet... vad tusan trodde hon?? Hur går det annars till med en insättning, embryo från postorder? 


Insåg efter en stund att det nog var typ första dagen på jobbet, lite skum å konstig å hade inte helt koll på läget men men! Vi hade iaf något att skratta åt i väntan, tur det inte var hon som hade insättningen :) 

Jag ruvar iaf just nu! Det såg riktigt bra ut tydligen, hade återställt sig till 100 % och fortsatt utveckling med 90% sedan upptiningen, vi är inte helt eniga om vad  läkaren sa var "godkänd" men 50 eller 75% utveckling men det är ändå över gränserna! 

Det coolaste av allt var att när embryologen tog fram vårt embryo och zoomade in så såg vi hur det började att kläckas! Helt otroligt coolt att få se och för mig blev det lite känslosamt denna gången till skillnad från förra gången.

Känslan när hon säger "oj titta, den håller på att kläckas!" 

Detta var embryo 1 av 4 i frysen! Hoppas de andra 3 får stanna ett tag till och att läkaren får rätt med "hoppas den vill stanna i 9 månader" ❤ 


FET 1

I morgon är det dax, äntligen, för FET 1. 


Vi hade ju stora lyckan att få 4 eskimåer till frysen, 5 dagars blastocyster är det. Har väldigt dålig koll på statistik med upptiningen av dem och överlevnad och vet att statisken egentligen är oviktig så länge chanserna finns så spelar det ingen roll men oron finns ju såklart. 

Önskar att de tinar en som kommer igång och vi får med oss den hem!! Hade varit helt underbart att såklart bli gravid men också att få fler chanser OM det inte går! 

Förväntan och rädsla är känslorna i kväll. Är bara att hoppas som gäller, kl 14.15 vet vi iaf hur överlevnaden sett ut och om vi får tillbaka ett eller inte! 


Insättning på fredag

Så jag ringde Sahlgrenska enligt instruktioner och lämnade ett meddelande. Stod att de skulle ringa på söndagen men helt plötsligt ringer telefonen. En lite halvsur BM när jag säger att jag fått ägglossning med kommentaren "är bättre att ringa på nästkommande vardag, är för många samtal för oss annars"... ja men det står ju i mina papper att jag ska göra såhär om jag får utslag under helgen, hur tusan ska jag kunna veta det. 


Visst hon kan ha varit stressad å haft en dålig dag men ibland känns det som att personalen inte har koll på vilken stress detta är för oss. Inte fattar att enda kontrollen vi har över våran situation just nu är att följa alla instuktioner till punkt och prickar. Jag blir så trött. Också trött på mig själv att jag tar åt mig av hennes kommentar då det ändå är dom som gjort fel. Jaja tiden är iaf bokad till fredag eftermiddag! Hoppas verkligen vår lilla blastocyst överlever upptiningen så att allt går som det ska. Har ju 4 i frysen men vill ju  såklart att första ska klara sig och bli ett litet januaribarn! 
RSS 2.0